Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Klauzula informacyjna dla stażysty/praktykanta

Klauzula informacyjna dla stażysty/praktykanta

 

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna im. Papuszy w Żaganiu

 

INSPEKTOR OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: Jędrzej Bajer tel. 533807040, e-mail: iod@odoplus.pl

 

CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są zgodnie z art. 6 ust.1 lit b i c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r (dalej RODO) w celu przeprowadzenia stażu/praktyki na podstawie umowy zawartej z Powiatowym Urzędem Pracy lub placówką oświatową.

ODBIORCY DANYCH

Odbiorcami danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do ich uzyskania na podstawie przepisów obowiązującego prawa oraz na podstawie zawartych przez Administratora umów powierzenia.

 

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres realizacji praktyki/stażu oraz przez okres niezbędny w celach archiwizacyjnych, kontrolnych i rozliczeniowych.

 

PRAWA PODMIOTÓW DANYCH

1.  Na każdym etapie przetwarzana danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo do:

  1. sprostowania (poprawienia) danych,
  2. ograniczenia przetwarzania danych,
  3. dostępu do danych (w tym kopii tych danych),
  4. wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,

 

INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH

Podanie danych osobowych jest niezbędne do przeprowadzenia stażu/praktyki, a odmowa ich podania skutkować będzie brakiem możliwości odbycia stażu/praktyki.

 

INFORMACJA O PROFILOWANIU

Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą poddawane profilowaniu.

Zegar

Kalendarium

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Czerwiec 2021
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Imieniny